Tijd voor nieuwe schoenen, met voeten erin!!!!
Door: Elle
Blijf op de hoogte en volg Elle
31 Oktober 2012 | Nederland, Leimuiden
Poe poe..... we worden duidelijk een dage ouder!!!!!!!!!!
jaja... dat zeggen wij, de bikkels met de rugzak!!!!!van de 50+
Maar goed daar kunnen jullie weinig mee, nou misschien kunnen jullie het je voorstellen. 2 bezweten mutsen met zere voeten, beetje kramp en een pijnlijke nek!!!
Maar we hebben het prima naar ons zin, en vermaken ons uitstekend.
Zelfs zo goed, dat we besloten hebben toch nog wat verder te reizen.
Eigenlijk omdat we heel Jerusalem, simpelweg gezien hebben!
We gaan zelfs al de steegjes herkennen en kunnen de weg op ons duimpje.
Dus hebben we een hostel besproken in Betlehem, een heel goedkope natuurlijk. Dus morgen nemen we de rugzakken op, en gaan met de bus naar Betlehem!
Blijven daar een paar dagen en dan beginnen we aan de terug reis. Jaja... die komt echt in zicht.
Wij zouden nog wel een paar weken kunnen blijven, maar het is altijd beter om op het hoogtepunt, te vertrekken!!!!
Vandaag hebben we de andere kant van Jerusalem bekeken. Wat minder spectaculeer, maar zeker de moeite waard!
We begonnen vanmorgen vroeg met ons plan om de tempelberg het moslim gedeelte te bezoeken,en omdat die maar een paar uur per dag open is moesten we vroeg op pad.
Haha.... de regels waren plots veranderd, schijnen ze vaker te doen, nu konden we niet voor de deur oversteken, maar plots naar de westkant....
Voor ons totaal onbegrijpelijk en alle toeristen na ons ook, maar goed.
Haha... dus moesten we via de Klaagmuur??????!!!!! jaja het is echt waar!!!!!
Maarrrrrrrrr.... daar stond een RIJ van ANDERHALF UUR!!!!! nou wat denken jullie, dat we zo gek waren!!!!! Nee dus..... dan maar niet, we wilde het graag zien, maar als het zo moeilijk is, bid dan maar gezellig zonder ons!!!! Zo graag willen ze dus niet laten zien!
Dus toen zijn we gezellig gaan lopen, trapje op trapje af, trapje op en ja hoor trapje af. Eerst de dung gate gewoon een oude poort, en toen om de poort heen. Een giga begraafplaats voor joden, tegen de klaagmuurberg aan,en echt een heel stuk archeologische opgravingen van echt het oude Jerusalem,nog lang niet klaar, maar mooi om te zien.
Daarna de tombe Zachariasch, indrukwekkend, toen een, het leek wel gouden Turkse moskee. heel mooi op een berg. Toen in de verte, we vonden het te ver lopen, de olijfberg. We zagen de kruizen op de berg. Maar het was te warm en te ver.
Toen kwam het geboortehuis van Maria...maar daar hing de was buiten en was er niemand thuis!!!!
Daarna naar de Poel van Bethesda jammer ook gesloten.
Dan maar door naar het huis van Simon de man die Jezus hielp zijn kruis te dragen. Aan de zijkant van zijn huis is een steen, waar mensen hun hand opleggen(zo veel dat het helemaal uitgesleten is) En ja ook daar bidden mensen!!
Via de lion gate weer naar binnen het oude Jerusalem in!
Daar zijn we op de plaats geweest, waar Jezus veroordeeld is en begon aan de kruisweg!
En ja hoor daar waren we weer, kraampje hier, kraampjes veel daar.... en iedereen wil nog steeds verdienen!!
Zelf kinderen ,en dat hebben we eigenlijk nog niet gezien, kwamen zeuren om geld!
En we liepen weer daar een koffie, daar een praatje. We kwamen de russen van gister nog tegen, die het fototoestel van Trudy hadden gevonden. Die gingen vandaag terug naar huis!
Voor de zekerheid even wezen kijken bij de hostel waar we hier de laatste nacht slapen vlak bij het busstation naar Tel Aviv dan hoeven we niet 1 nacht in Tel Aviv te slapen ,we vinden het er niet leuk, en het is er erg duur!
En de bussen zijn hier niet duur, dus dat is beter!
Nu zitten we weer met onze pijnlijke pootjes aan een bakkie in het huis van Basim.
We gaan straks lekker op tijd naar bed, om morgen fris aan de reis naar Betlehem te beginnen!
Liefs Trudy en Elle
BEETJE LAAT MAARTEN, MAAR TOCH HOPEN WE DAT JE EEN LEUKE VERJAARDAG HEBT GEHAD! WE HEBBEN AAN JE GEDACHT.
31 Oktober 2012 - 18:26
Annet:
Geweldig Elle, ik geniet. Geprobeerd vandaag op het werk de site te laten zien, maar je raadt het al, geen internet verbinding. Toen Toon Hermans maar bekeken... X Annet -
31 Oktober 2012 - 20:14
Tamira:
nou,nou aardig wat trede gelopen ,geniet erg van de foto's en de verhalen .
gr .Tamira -
31 Oktober 2012 - 20:44
Anouschka:
Het lijkt me een bijzondere plek! En respect voor het traplopen met rugzak en al :-) -
01 November 2012 - 00:16
Karin:
Voel bijna zelf m'n voeten ;P , wat maken jullie veel mee, echt superleuk. Veel plezier in Bethlehem!!!! -
01 November 2012 - 01:19
Teigetje:
Knap hoor, al die trappen op en af! En maar weer vrolijk verder. Veel plezier nog!! -
03 November 2012 - 11:52
EMMELY :